درباره سم مرگبار چیپس و سیب زمینی سرخ کرده- خبرگزاری ایرنا

 

یک مشاورتغذیه ورژیم درمانی گفت: ماده‌سمی "آکریلامید"، موجود درسیب زمینی سرخ کرده و چیپس منجر به مرگ می‌شود.

دکتر "رضا آمری‌نیا" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا مرکز استان تهران افزود: آکریلامید باتضعیف سیستم ایمنی بدن، ابتلا به‌بیماری‌های عفونی و سرطان را افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: عوارض عصبی این سم شامل اختلال هوشیاری ، ضعف، تحریک پذیری و تغییرات رفتاری است.

وی اختلالات باروری همچون تغییر در رفتارهای جنسی، ناباروری و سقط ، تحریک و قرمزی پوست و نیز قرمزی چشم‌ها و عفوت‌های چشمی را از دیگر عوارض آکریلامید عنوان کرد.

وی اظهارداشت: آکریلامید در مقایسه با سایر موادسمی شناخته‌شده دردیگر مواد غذایی می‌تواند صدها برابر خطرناک‌تر باشد.

آمری نیا افزود: در صورت سرخ شدن مواد غذایی حاوی قند و آلبومین، سم آکریلامید تولید می‌شود.

این مشاورتغذیه گفت: برای کاهش آکریلامید درسیب زمینی سرخ کرده وچیپس باید از سرخ کردن سیب زمینی‌های لکه‌دار خودداری کرده و آن را در حرارت کم و مدت زمان کوتاه سرخ کرد.

آمری‌نیا افزود: قرار دادن سیب زمینی در آب قبل از سرخ کردن به مدت یک ساعت، قند موجود در سیب زمینی را جذب کرده و به‌این ترتیب امکان تشکیل آکریلامید را کاهش می‌یابد.

وی اظهار داشت: نیمه آب پز کردن سیب زمینی قبل از سرخ کردن و استفاده از مارگارین به جای روغن مایع و جامد به دلیل جلوگیری از داغ شدن بیش از حد روغن، در کاهش تولید آکریلامید موثر است.

وی یادآور شد: یک سری مواد غذایی همچون گوشت قرمز، ماهی، شیر، پنیر، ماکارونی،برنج، سبزیجات و انواع میوه‌ها حتی درصورت سرخ شدن نیز آکریلامید تولید نمی‌کنند.

لینک مصاحبه در ایرنا: http://www.irna.ir/fa/news/view/line-12/8504316910091828.htm

 

/ 0 نظر / 9 بازدید